Picky Peuter

Fruit eten gaat bij sommige kindjes heel goed maar ik heb een exemplaar die toch niet zo heel makkelijk is. James at tot zijn 2e jaar heel goed zijn fruit en smulde er acht van. Toen passeerde hij de 2 (en kreeg hij een broertje) werd het draaaaamaaaaaaa!

Die kieskeurige peuter die zijn/haar fruit niet wil eten? Dat daar hebben alle ouders weleens mee te maken.

Wat doe je eraan?

Ik heb de hele trucendoos al open gehad, zoals de klassieke vliegtuiggeluiden. Het vorkje al vliegend naar zijn mondje brengen! Maar..... lippen blijven op elkaar gesloten, huilen etc. Want ik ben 2 en ik zeg "Neeeeeeeeeej"

Mijn antwoord was: Fruitprikkertjes. Ik vond kleine fruitvorkjes in de vorm van diertjes en in vrolijke kleurcombinaties. Je hoeft alleen het fruit in stukjes te snijfen en ze erin te prikken.

Tadaaaaaa..... er werd fruit gegeten! Regelmatig kreeg ik de vraag “nog meer kiwi mama?”

Het zal wel meespelen het "selluf doen” ook een groot effect heeft. Bovendien maken de vrolijke diertjes het een veel gezelliger om fruit te eten.

 

Inmiddels gebruik ik ze overal voor: boterham, tomaatjes, pannenkoek en poffertjes of….. voor een vrolijke ijscoupe. Ze zijn ook super leuk als traktatie op school of om cadeau te geven.

 

Wil je ze ook? Stuur mij een berichtje.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Beau vd Berg (zaterdag, 02 september 2017 12:05)

  Hi!

  Ik zag dat jij van die leuke prikkers verkoopt! Mijn kids gaan over 2 weken naar de voorschool dus deze zijn ideaal daarvoor. Hoe duur zijn ze?

  Groetjes Beau

 • #2

  Fleur (zaterdag, 02 september 2017 15:21)

  Hi Beau, wat leuk!! Kun je mij een berichtje sturen op hello@liefsvanfleur.nl